Start of menu
Close Menu
Let op: na 10 minuten van inactiviteit wordt u vanwege veiligheidsredenen automatisch uitgelogd en moet u opnieuw uw loginnaam en wachtwoord invoeren.

Specials

Print pagina
tbd
Dom Perignon

Blanc 150cl Magnum GB Vintage 2004

Punten + € 150,00 was 65.000 Punten + € 150,00

Reward code SPC-1929PC

Het is ook mogelijk deze reward geheel met uw punten te betalen voor 102.500 punten, klik hier.

Het jaar 2004 was in vele opzichten extreem voor Frankrijk en de Champagne regio. Na een exceptioneel koude, droge en zelfs ruige winter, kwam daar eindelijk de lente. Hoewel.. de dagen van 7 tot en met 10 april worden in de Champagne nooit vergeten, want tijdens die dagen kwam de vorst weer op. Deze verwoestte bijna drie kwart van de Côte des Blancs Chardonnay oogst. De lente werd gevolgd door een hittegolf; de zomer van 2004 was de warmste in de Champagnestreek sinds 53 jaar. De druiven die overbleven na dit extreme jaar werden buitengewoon vroeg geoogst. De oogst was de vroegste sinds 1822. Maar de druiven díe geoogst werden, waren perfect rijp en gezond en vergelijkbaar met de legendarische oogsten uit 1947, 1959 en 1976. Dom Pérignon omarmde deze uitdaging en de mogelijkheid om de Vintage toch uit te brengen. Het was een risico, zelfs voor het huis dat erom bekend staat continu de grenzen te verleggen, maar het resultaat is uitzonderlijk. Standaard woorden zijn eigenlijk niet krachtig genoeg om deze Vintage te beschrijven en de uitdaging die het vereiste om deze Dom Pérignon 2004 te creëren. Een exceptionele vintage die zich het beste laat omschrijven als: “singular, intense and persisting” aldus de Chef de Cave, Richard Geoffroy.

Proefnotitie
Kleur: Briljant goudgeel, hetgeen de rijkdom, de rijpheid en kracht van 2004 laat zien. Een wirwar van omhoog komende minuscuul kleine belletjes.

Geur
Lichte, zachte bloemige elementen richting de zanderig minerale nuances die Dom Pérignon kenmerken, met aroma’s van gekonfijte vruchten en plantaardige organismen en de exquise frisheid van kamfer, om neer te dalen in donkere, kruidige tonen en sporen van zoethout.

Smaak
In dit stadium heeft de wijn nog fysieke aanwezigheid. Hij is markant en veeleisend, en eerder tastbaar en vibrerend dan aromatisch. Hij steunt meer op ritme en fragmentatie dan op harmonie. Na een eerste golf van zachte tonen ontwikkelt zich een vertical minerale dynamiek die geleidelijk uitwaaiert in een edel palet van bittere, ziltige tonen met een hint van jodium.

Conclusie
Meer dan de sterkte of de diepte, is het vooral de intensiteit die opvalt: een diffuus, ritmisch, gemineraliseerd gevoel. Een exceptionele vintage met een blijvende en unieke smaak.

Let op: u verdient geen Membership Rewards punten over het bij te betalen bedrag.


U kunt dit artikel online bestellen of via het Membership Rewards Team. U ontvangt binnen 3 weken uw reward.

  1. Alle Rewards zijn op basis van beschikbaarheid. Sommige Rewards zijn beperkt geldig of leverbaar. Bepaalde Rewards zijn uitsluitend verkrijgbaar in aangegeven periodes en/of op beperkte basis beschikbaar. Algemene Voorwaarden en richtlijnen voor individuele Rewards zijn te vinden in brochures, op www.americanexpress.nl en op de Membership Rewards Vouchers.
  2. Door Rewards te gebruiken ontslaat de kaarthouder American Express van elke verantwoordelijkheid voor de Rewards en het gebruik ervan. 
  3. American Express en haar programmapartners zijn niet verantwoordelijk voor het vergoeden van verloren, gestolen of beschadigde vouchers of tickets. 
  4. American Express heeft het recht op elk moment Rewards en partners te wijzigen of te annuleren. 
  5. Aanvullende eisen ten aanzien van de reis of het verblijf in combinatie met een Reward is de verantwoordelijkheid van de kaarthouder zelf.

Gerelateerde artikelen